ماده 105
ثبت علامت مستلزم تسليم اظهارنامه به مرجع ثبت است.
ماده 106
اظهارنامه ثبت علامت بايد در دو نسخه و در فرم مخصوص (ع – 1) و به زبان فارسي تنظيم شده و پس از ذكر تاريخ، توسط متقاضي يا نماينده قانوني وي امضاء شود.
تبصره- در صورتي كه اسناد ضميمه اظهارنامه و ساير اسناد مربوط به زبان ديگري غير از فارسي باشد، ارائه اصل مدارك مورد نياز همراه با ترجمه عادي كامل آن الزامي است. مرجع ثبت در صورت لزوم ميتواند در جريان بررسي اظهارنامه، ترجمه رسمي مدارك مذكور را مطالبه كند.
ماده 107
متقاضي بايد اظهارنامه ثبت علامت را به صورت حضوري يا با پست سفارشي و يا در چارچوب ماده 167 اين آيين نامه به مرجع ثبت تسليم نمايد.
ماده 108
اظهارنامه ثبت علامت بايد حاوي نكات زير باشد:
1- اسم، شماره ملي، نشاني، كدپستي و تابعيت متقاضي و در صورتي كه متقاضي شخص حقوقي است، ذكر نام، نوع فعاليت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعيت، مركز اصلي و عنداللزوم هر شناسه ديگر آن الزامي است.
2- اسم، شماره ملي، نشاني و كدپستي نماينده قانوني متقاضي، در صورت وجود
3- اسم، نشاني و كد پستي شخص يا اشخاصي كه صلاحيت دريافت ابلاغها در ايران را دارند، در صورتي كه متقاضي مقيم ايران نباشد.
4- الصاق نمونهاي از علامت در كادر مربوط
5- توصيف و تعيين اجزاء علامت و تعيين حروف مشخص در صورتي كه علامت مورد درخواست ثبت مشتمل بر حروف خاص باشد
6- ذكر كالاها و خدماتي كه علامت براي تشخيص آنها به كار ميرود، با تعيين طبقه يا طبقات درخواست شده طبق طبقه بندي بينالمللي
7- ذكر حق تقدم، در صورت درخواست
8- رشته فعاليت مالك علامت
9- ذكر علامت جمعي در صورتي كه ثبت آن مورد درخواست باشد
10- در صورتي كه علامت مشتمل بر كلمه يا كلماتي غير از فارسي باشد، درج آوانويسي و ترجمه آن
11- ذكر رنگ، در صورتي كه رنگ به عنوان صفت مشخصه و يا ويژگي خاص علامت باشد
12- ذكر سه بعدي بودن علامت در صورت درخواست ثبت آن
13- تعيين ضمائم
تبصره 1– در صورت تسليم اظهارنامه و ساير اسناد مربوط توسط اشخاص حقوقي، امضاء آنها از طرف اشخاص مجاز، ضروري است.
تبصره 2– در صورت تعدد متقاضي ثبت، شخصي كه به نمايندگي از سايرين حق مراجعه و مكاتبه با مرجع ثبت و انجام ساير تشريفات اداري لازم، جز دريافت گواهينامه علامت، را دارد، بايد با ذكر اقامتگاه، تعيين شود.
تبصره 3– اسم و نشاني متقاضي مقيم خارج از كشور علاوه بر فارسي بايد به حروف لاتين نيز نوشته و با همان حروف نيز ثبت و آگهي شود.
تبصره 4– در كليه امور راجع به ثبت و انتشار علائم، مرجع ثبت طبقه بندي كالا و خدمات را براساس طبقه بندي بينالمللي مورد بررسي قرار ميدهد. در صورت وجود عناصر تصويري در علامت، رعايت طبقه بندي مربوط الزامي و به عهده مرجع ثبت است.
ماده 109
براي ثبت هر علامت بايد از اظهارنامه جداگانه استفاده شود. استفاده از يك اظهارنامه براي ثبت يك علامت جهت كالاها و خدمات مندرج در يك يا چند طبقه بلامانع است.
ماده 110
شخصي كه تقاضاي ثبت چندين علامت را به طور همزمان مينمايد بايد براي هريك از آنها مطابق مقررات اين آييننامه، اظهارنامه جداگانهاي تسليم كند. در اين صورت، اگر تقاضاها توسط نماينده قانوني به عمل آمده باشد، مدرك اصلي نمايندگي به يكي از اظهارنامهها و يك رونوشت مصدق آن به هريك از اظهارنامههاي ديگر بايد ضميمه شود.
ماده 111
مدارك زير بايد ضميمه اظهارنامه شود:
1- با لحاظ ماده 110 اين آييننامه، نسخه اصلي نمايندگي، در صورتي كه تقاضا توسط نماينده قانوني به عمل آيد.
2- ارائه ده نمونه ازعلامت به صورت گرافيكي كه با علامت الصاق شده روي اظهارنامه يكسان بوده و ابعاد آن حداكثر 10 * 10 سانتيمتر باشد. اگر ارائه علامت به صورت گرافيكي نباشد ده نمونه از كپي يا تصوير علامت حداكثر در همين ابعاد و به نحوي كه مرجع ثبت مناسب تشخيص دهد، ارائه خواهد شد.
چنانچه مرجع ثبت نمونه علامت ارائه شده را مناسب تشخيص ندهد، تسليم نمونه مناسب را درخواست مينمايد. درهرحال، علامت بايد به همان نحو كه درخواست و ثبت ميشود استعمال گردد.
3- در صورت سه بعدي بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونههاي گرافيكي يا تصوير دوبعدي روي برگه به نحوي كه از شش زاويه متفاوت تهيه و در مجموع يك نمونه واحد كه همان علامت سه بعدي را تشكيل دهند، الزامي است.
4- مدارك مربوط به حق تقدم كه بايد همزمان با تسليم اظهارنامه يا حداكثر ظرف 15 روز از آن تاريخ تسليم شود.
5- ارائه مدارك دال بر فعاليت در حوزه ذيربط بنا به تشخيص مرجع ثبت
6- نسخهاي از ضوابط و شرايط استفاده از علامت جمعي و ارائه گواهي مقام صلاحيتدار، اتحاديه يا دستگاه مرتبط، در صورتي كه ثبت علامت جمعي مورد درخواست باشد.
7- مدارك مثبت هويت متقاضي
8- رسيد مربوط به پرداخت هزينههاي قانوني
9- مدارك نمايندگي قانوني، در صورتي كه تقاضا توسط نماينده قانوني به عمل آيد.
ماده 112
در صورتي كه متقاضي طبق ماده 9 قانون درخواست حق تقدم كرده باشد، هنگام تقاضاي ثبت علامت بايد درخواست خود را به همراه مداركي كه حاكي از اين حق باشد، به مرجع ثبت تسليم نمايد. اين درخواست بايد مشتمل بر موارد زير باشد:
1- تاريخ و شماره اظهارنامه اصلي
2- كشوري كه اظهارنامه اصلي در آنجا تسليم شده و يا در صورت منطقهاي يا بينالمللي بودن اظهارنامه، ادارهاي كه اظهارنامه در آنجا تسليم شده است.
تبصره 1– درخواست حق تقدم بايد همزمان با تاريخ تسليم اظهارنامه تسليم شود.
تبصره 2– هرگاه حق تقدم دو يا چند اظهارنامه اصلي ادعا شود، ميتوان با رعايت تبصره (1) فوق، اطلاعات آنها را در يك درخواست قيد و تسليم نمود. در اين صورت مبناي احتساب حق تقدم تاريخ تسليم نخستين اظهارنامه خواهد بود.
تبصره 3– در صورتي كه حق تقدم ادعايي شامل كليه كالاها و خدمات مندرج در اظهارنامه قبلي نباشد، اشاره به كالاها يا خدماتي كه مورد ادعا است، ضروري است.
ماده 113
مدت زمان حق تقدم در ثبت علامت، 6 ماه از تاريخ تسليم اظهارنامه اصلي خواهد بود. در اين مورد روز تسليم جزء مدت محسوب نخواهد شد و اگر آخرين روز مصادف با روز تعطيل باشد، اين مدت تا آخرين ساعت اولين روز اداري بعد از تعطيل محاسبه خواهد شد.
ماده 114
تاريخ اظهارنامه همان تاريخ وصول اظهارنامه يا تاريخ داده پيام است، مشروط بر اينكه در زمان تسليم حاوی اطلاعات زير باشد:
1- اسم متقاضي
2- نشانياي كه ابلاغها بايد در آنجا صورت گيرد.
3- نمونهاي از علامت
4- كالاها و خدماتي كه علامت براي تشخيص آنها ثبت ميشود.
5- پرداخت حق ثبت اظهارنامه
ماده 115
متقاضي ميتواند تا قبل از انتشار آگهي موضوع ماده 120 اين آييننامه ضمن درخواست كتبي از مرجع ثبت نسبت به اصلاح نشاني، تغيير نماينده قانوني و كاهش كالاها و خدمات موضوع علامت اقدام نمايد. اعمال اين اصلاح منوط به پرداخت هزينه مقرر در جدول هزينهها خواهد بود.
ماده 116
متقاضي يا نماينده قانوني وي در هر زمان قبل از ثبت علامت ميتواند ضمن درخواست كتبي از مرجع ثبت، اظهارنامه خود را مسترد دارد. در صورت استرداد اظهارنامه، هزينههاي پرداختي مسترد نخواهد شد.
ماده 117
مرجع ثبت پس از دريافت اظهارنامه و ضمائم مربوط و احراز شرايط مقرر در ماده 114 اين آييننامه، آن را در دفتر ثبت وارد و بر روي هريك از نسخ اظهارنامه، تاريخ دريافت اظهارنامه و شماره آن را قيد نموده و نسخه دوم آن را كه داراي همان مشخصات نسخه اصلي است، بعد از امضا و مهر و قيد تاريخ (ساعت، روز، ماه، سال) وصول آن با تمام حروف، به عنوان رسيد به متقاضي مسترد خواهد كرد.
تبصره – درخصوص اظهارنامههايي كه با پست سفارشي ارسال ميشوند، در صورت ثبت اظهارنامهها، نسخه دوم آنها همراه با ضمائم توسط و به هزينه مرجع ثبت با پست سفارشي به عنوان رسيد به متقاضيان مسترد خواهد شد. در صورت عدم ثبت نيز مراتب به همين ترتيب به اطلاع متقاضيان خواهد رسيد. پاسخ اظهارنامههاي واصله درچارچوب ماده 167 اين آييننامه به صورت الكترونيكي خواهد بود.
ماده 118
مرجع ثبت ظرف 30 روز از تاريخ وصول اظهارنامه و ضمائم، آن را از لحاظ رعايت جنبههاي شكلي و شرايط مقرر در قانون و اين آييننامه و همچنين تطبيق طبقه يا طبقات اعلامي با طبقهبندي بينالمللي مورد بررسي قرار ميدهد.
ماده 119
مرجع ثبت چنانچه پس از بررسي، ايرادات و نواقصي را در اظهارنامه و ضمائم آن مشاهده نمايد، مراتب را به صورت مكتوب و با قيد جزئيات به متقاضي ابلاغ ميكند تا ظرف مهلت مقرر اقدام به رفع نقص نمايد.
چنانچه متقاضي در مهلت مقرر قانوني به هر علتي نتواند نقايص اعلامي را رفع نمايد، مرجع ثبت، اظهارنامه را رد و مراتب را كتباً با ذكرعلت يا علل رد به متقاضي ثبت ابلاغ خواهد كرد.
تبصره – مهلت رفع نقص براي اشخاص مقيم در ايران 30 روز و براي اشخاص مقيم در خارج از كشور 60 روز از زمان ابلاغ محاسبه ميشود.
ماده 120
مرجع ثبت پس از پذيرش اظهارنامه ثبت علامت، مراتب را به متقاضي ابلاغ و آگهي مربوط را جهت اطلاع عموم منتشر مينمايد. آگهي مزبور بايد شامل موارد ذيل باشد:
1– تاريخ و شماره اظهارنامه؛
2– در صورت ادعاي حق تقدم، تاريخ و شماره اظهارنامه و كشوري كه درخواست ثبت اوليه در آنجا صورت گرفته است.
3– نمونه علامت
4- اجراء علامت با ذكر رنگ، در صورتي كه رنگ به عنوان صفت مشخصه و يا ويژگي علامت باشد.
5– فهرست كالاها و خدماتي كه علامت براي تشخيص آنها مورد استفاده قرار ميگيرد؛ با اشاره به طبقه يا طبقات مربوط طبق طبقهبندي بينالمللي
6- نام و نشاني متقاضي
7– نام و نشاني نماينده قانوني در صورتي كه اظهارنامه توسط نماينده تسليم شده باشد.
تبصره – در صورتي كه متقاضي ظرف 30 روز پس از دريافت ابلاغ، هزينه انتشار آگهي فوق را پرداخت نكند، اظهارنامه كان لم يكن تلقي خواهد شد.
ماده 121
در صورت رد اظهارنامه ثبت علامت به استناد بندهاي (الف) و (ب) ماده 30 و ماده 32 قانون، مرجع ثبت ملزم است دلايل رد را كتباً به متقاضي ابلاغ نمايد.
از لحاظ مواد اشاره شده، در مواردي علامت عين يا شبيه علامت ديگر تشخيص داده شده و رد ميگردد كه علامت مذكور قبلاً به اسم ديگري ثبت يا تقاضاي ثبت شده باشد يا شباهت آن از لحاظ شكل ظاهر يا تلفظ يا كتابت و يا ساير ويژگيها با علامت ديگري كه قبلا ثبت يا تقاضاي ثبت شده به اندازهاي باشد كه مصرفكنندگان عادي را به اشتباه بيندازد.
متقاضي ميتواند ظرف مهلت مقرر نسبت به رد اظهارنامه اعتراض خود را در دو نسخه و با پرداخت هزينه رسيدگي به رد ثبت، از طريق مرجع ثبت به كميسيون موضوع ماده 170 اين آييننامه تسليم نمايد. پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قيد تاريخ و شماره وصول به معترض مسترد ميگردد.
مهلت اعتراض براي اشخاص مقيم ايران 30 روز و براي اشخاص مقيم خارج از كشور 60 روز از تاريخ ابلاغ خواهد بود.
تبصره – در صورت رد اعتراض در كميسيون، هزينه رسيدگي به رد ثبت قابل استرداد نخواهد بود.
ماده 122
انتقال حق مالكيت ناشي از تسليم اظهارنامه يا اعطاي اجازه بهره برداري از آن بايد به درخواست كتبي هر ذينفع، به مرجع ثبت اعلام و در پرونده مربوط درج گردد. اعمال اين تغيير منوط به پرداخت هزينه مقرر در جدول هزينهها خواهد بود.
تبصره – انتقال جزئي حق مالكيت ناشي از تسليم اظهارنامه مستلزم تسليم اظهارنامه جداگانه توسط منتقل اليه است.
ماده 123
بعد از انتشار آگهي موضوع ماده 120 اين آييننامه، هر گونه اصلاحي كه به وسيله متقاضي در خود علامت و یا در کالاها یا خدمات مربوط به آن صورت گيرد مستلزم تسليم اظهارنامه جدید است. چنین اظهارنامه ای به ترتیب مقرر در قانون و این آیین نامه بررسی میگردد. هرگاه اصلاحات تقاضا شده مورد پذیرش مرجع ثبت قرار گيرد موضوع آگهی می شود.
ماده 124
هر شخصي كه نسبت به تقاضاي ثبت علامت اعتراض داشته باشد بايد ظرف مهلت 30 روز از تاريخ انتشار آگهي موضوع ماده 120 اين آييننامه اعتراض خود را در دو نسخه مبني بر عدم رعايت مفاد بندهاي (الف) و (ب) ماده 30 و ماده 32 قانون به مرجع ثبت تسليم نمايد.
پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قيد تاريخ و شماره وصول به معترض مسترد ميگردد. اعتراض نامه بايد همراه با دلايل و مدارك استنادي و رسيد پرداخت هزينه رسيدگي به اعتراض باشد. چنانچه پس از بررسي اعتراض نامه و مدارك استنادي، تكميل مدارك منضم به اعتراض نامه ضرورت داشته باشد، مرجع ثبت با تعيين موارد، كتباً از متقاضي ميخواهد كه ظرف 30 روز از تاريخ ابلاغ نسبت به رفع نواقص اقدام نمايد. در غير اين صورت، اعتراض نامه كان لم يكن تلقي خواهد شد.
تبصره – مهلت رفع نقص براي اشخاص مقيم خارج از كشور 60 روز ميباشد.
ماده 125
هرگاه اعتراض معترض مبني بر ادعاي حق مالكيت نسبت به علامتي باشد كه اظهارنامه ثبت آن تسليم مرجع ثبت و آگهي شده است، در صورتي كه علامت قبلاً به نام او ثبت نشده است، بايد همزمان با اعتراض، براي علامت خود، مطابق قانون و اين آييننامه تقاضاي ثبت كرده و حق ثبت اظهارنامه و علامت برحسب طبقات و تمام مخارج مربوط به آن را تأديه نمايد. مرجع ثبت موظف است با رعايت ماده 124 اين آييننامه، ظرف 10 روز از تاريخ وصول اعتراض نسخهاي از اعتراض نامه را به انضمام رونوشت مدارك و دلايل استنادي به متقاضي ثبت ابلاغ نمايد. متقاضي مكلف است از تاريخ ابلاغ اعتراض نامه، پاسخ مكتوب خود را ظرف 20 روز نسبت به اعتراض وارده به مرجع ثبت تسليم نمايد. عدم پاسخ متقاضي به ابلاغ در مهلت مقرر به منزله تمكين وي خواهد بود.
هرگاه متقاضي كتباً به اعتراض معترض تمكين نمايد درخواست او براي ثبت علامت مسترد شده تلقي ميگردد و مراتب كتباً به معترض ابلاغ ميشود تا در صورتي كه علامت وي به ثبت نرسيده باشد، بر طبق اظهارنامهاي كه همزمان با اعتراض تسليم كرده است نسبت به ثبت آن اقدام كند. در صورت عدم تمكين متقاضي، مرجع ثبت مراتب را ظرف 10 روز به معترض ابلاغ كرده و وي از اين تاريخ 20 روز مهلت دارد كه اعتراض خود را از طريق مرجع ثبت تسليم كميسيون موضوع ماده 170 اين آييننامه نمايد. همين ترتيب در موردي نيز بايد رعايت شود كه اعتراض معترض مبني بر ادعاي داشتن برخي حقوق، غيراز حق مالكيت، نسبت به علامتي باشد كه اظهارنامه ثبت آن تسليم مرجع ثبت شده ولي هنوز در ايران به ثبت نرسيده است، مگر اينكه علامت قانوناً قابل ثبت نباشد. در اين فرض نيازي به تسليم اظهارنامه ثبت علامت به مرجع ثبت نخواهد بود. تصميم كميسيون طبق ماده 172 اين آيين نامه قابل اعتراض در دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون است.
تبصره 1– در صورتي كه اظهارنامه تسليمي به هر دليلي منتهي به ثبت علامت نشود مبالغ پرداختي از اين بابت، قابل استرداد نخواهد بود.
تبصره 2– در صورت رد اعتراض در كميسيون، هزينه رسيدگي به اعتراض، قابل استرداد نخواهد بود.
تبصره 3– چنانچه معترض مقيم ايران نباشد، مهلتهاي مذكور در اين ماده به دو برابر افزايش مييابد.
ماده 126
پس از انتشار آگهي ثبت علامت، موضوع ماده 120 اين آييننامه و تحويل نسخه منتشر شده يا منعكس در سايت روزنامه رسمي توسط متقاضي به مرجع ثبت، ظرف 30 روز از تاريخ انتشار، در صورتي كه مرجع ثبت تشخيص دهد شرايط مندرج در قانون و اين آييننامه رعايت شده و نسبت به تقاضاي ثبت علامت نيز اعتراض نشده و يا اعتراض رد شده است، علامت را پس از پرداخت هزينههاي مربوط در دفتر ثبت علامت، ثبت میکند.
تبصره – در صورت عدم تحويل نسخه منتشر شده يا منعكس در سايت روزنامه رسمي به مرجع ثبت ظرف مهلت مقرر در اين ماده، اظهارنامه كان لم يكن تلقي خواهد شد.
ماده 127
متقاضي بايد ظرف مدت 30 روز پس از اعلام كتبي مرجع ثبت مبني بر تأييد نهايي علامت، نسبت به پرداخت هزينههاي ثبت علامت و انتشار آگهي موضوع ماده 129 اين آييننامه اقدام نمايد. در صورت عدم پرداخت هزينهها در مهلت مقرر فوق، اظهارنامه كان لم يكن تلقي ميگردد. اين مهلت براي متقاضيان مقيم خارج از كشور 60 روز ميباشد.
ماده 128
ثبت علامت در دفتر ثبت طبق فرم (ع- 2) با قيد مراتب ذيل به عمل خواهد آمد:
1– اسم و نشاني و تابعيت مالک علامت
2– اسم و نشاني نماينده قانوني او، در صورت وجود
3– الصاق يك نمونه از علامت در محلي كه به اين امر اختصاص داده شده است
4- تعیین اجزا علامت با ذكر رنگ، در صورتي كه رنگ به عنوان صفت مشخصه و يا ويژگي علامت باشد
5– تاريخ كامل (ساعت، روز، ماه و سال) و شماره ثبت اظهارنامه و تاريخ و شماره ثبت علامت
6- فهرست كالاها و خدماتي كه علامت براي تشخيص آنها استفاده ميشود ، با اشاره به طبقه يا طبقات آنها طبق طبقه بندي بينالمللي
7– در صورت ادعاي حق تقدم و پذيرش آن، تاريخ، شماره و محل تسليم اظهارنامه مقدم
8- مدت اعتبار ثبت علامت
تبصره 1 – در دفتر ثبت برای هر علامت دو صفحه اختصاص مييابد و هر تغيير و اصلاح و همچنين نقل و انتقالاتي كه جزئاً يا كلاً نسبت به علامت صورت ميگيرد، در صفحات مزبور قيد ميگردد. در صورت نياز به صفحات اضافي مرجع ثبت ميتواند از دفتر متممي به اين منظور استفاده نمايد.
تبصره 2 – درج مراتب فوق پس از تكميل بايد به امضاء مالک علامت يا نماينده قانوني وي و همچنين رئيس اداره ثبت علائم تجاري برسد.
ماده 129
مرجع ثبت مكلف است ظرف 30 روز پس از ثبت علامت، آگهي حاوي كليه مراتب مندرج در ماده 128 اين آييننامه را جهت اطلاع عموم منتشر نمايد.
ماده 130
پس از ثبت علامت و انتشار آگهي آن و تحويل نسخه منتشر شده يا منعكس در سايت روزنامه رسمي، گواهينامهاي طبق فرم (ع – 3) كه حاوي موارد مذكور در بندهاي (1)(3)(4)(5)(6)(7) ماده 128 اين آييننامه و همچنين مدت اعتبار علامت ثبت شده و تاريخ انقضاي آن باشد، پس از امضاء و مهر رئيس اداره ثبت علائم تجاري، به مالك علامت يا نماينده قانوني او تسليم ميشود.
تبصره – گواهينامه علامت با استفاده از فناوري روز تهيه ميشود.
ماده 131
با توجه به بند د ماده 40 قانون، مالك علامت ميتواند با پرداخت هزينه مقرر، درخواست تمديد اعتبار ثبت علامت را براي دورههاي متوالي ده ساله بنمايد. درخواست تمديد ثبت ظرف يك سال قبل از انقضاي مدت اعتبار ثبت علامت در هر دوره، به عمل خواهد آمد.
تبصره – در صورت عدم درخواست تمدید ثبت ظرف مهلت ياد شده، امکان درخواست آن ظرف مهلت 6 ماه پس از پایان اعتبار ثبت علامت، با پرداخت جريمه تأخير به ميزان نصف هزينه ثبت علامت وجود دارد، والا ثبت علامت از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
ماده 132
درخواست تمديد ثبت علامت در دو نسخه توسط مالك علامت ثبت شده يا نماينده قانوني او تهيه و پس از امضاء به مرجع ثبت تسليم ميشود.
مرجع ياد شده پس از دريافت درخواست تمديد ثبت و ضمائم، آن را در دفتر مربوطه وارد و بر روي هريك از نسخ درخواست، تاريخ دريافت و شماره آن را قيد و نسخه دوم آن را كه داراي همان مشخصات نسخه اصلي است بعد از امضاء و مهر به عنوان رسيد به درخواست كننده مسترد خواهد كرد.
ماده 133
درخواست تمديد ثبت بايد حاوي موارد ذيل باشد:
1– شماره و تاريخ ثبت اظهارنامه و علامتي كه تمديد آن مورد درخواست است؛
2– طبقه يا طبقات كالاها و خدماتي كه علامت براي تشخيص آنها ثبت شده است؛
3- اسم و نشاني كامل مالك علامت ثبت شده يا نماينده قانوني وي، در صورتي كه درخواست توسط نماينده به عمل آيد.
تبصره 1– درخواست تمديد ثبت وقتي پذيرفته ميشود كه هزينه تمديد پرداخت شده باشد.
تبصره 2– در موقع تمديد ثبت، مرجع ثبت مكلف است طبقه كالاها و خدمات را مطابق با جديدترين ويرايش طبقهبندي بينالمللي علامت، در دفتر ثبت و گواهينامه تمديد ثبت علامت را براساس آن تصحيح نمايد. هزينه تغيير طبقات ناشي از اعمال ويرايش جديد طبقهبندي بينالمللي به عهده مالك علامت خواهد بود.
تبصره 3- مالك علامت ميتواند ضمن درخواست تمديد، درخواست جداگانهاي را براي تقليل طبقه يا كالاها و خدماتي كه علامت براي آن به ثبت رسيده است، بدون پرداخت هزينه ثبت تغيير، تسليم مرجع ثبت نمايد.
تبصره 4– در صورت تغيير طبقات يا كالاها، مندرجات اين ماده با انجام تغييرات لازم، به هزينه مالك علامت، در روزنامه رسمي آگهي ميشود.
ماده 134
مدارك زير بايد به درخواست تمديد ضميمه گردد:
1- مدارك مثبت هويت متقاضي
2- حداقل شش نمونه از علامت با رعايت ماده 108 اين آييننامه
3- رسيد مربوط پرداخت هزينهها
4- مدارك نمايندگي قانوني، در صورتي كه درخواست توسط نماينده به عمل آيد.
ماده 135
با رعايت تبصرههاي 2 و 3 ماده 133 اين آييننامه، تمديد ثبت علامت نميتواند هيچ تغييري در آخرين شكل ثبت آن به وجود آورد. در غير اين صورت مقررات تغيير علامت قابل اعمال خواهد بود.
ماده 136
تمديد ثبت علامت دنباله ثبت اصلی در دفتر ثبت ميشود و گواهينامه تمديد ثبت طبق فرم (ع – 4) صادر و تسليم مالک علامت يا نماينده قانوني وي ميگردد.
گواهينامه تمديد ثبت شامل مندرجات گواهينامه اصلي با انجام تغييرات لازم و نيز مدت اعتبار و تاريخ انقضاي آن خواهد بود.
ماده 137
مقررات مواد 105 تا 136 اين آييننامه، با انجام تغييرات لازم و به شرط رعايت موارد زير در مورد علائم جمعي نيز قابل اعمال است:
1- اظهارنامه ثبت علامت جمعي در صورتي پذيرفته خواهد شد كه مطابق ماده 42 قانون، در اظهارنامه به جمعي بودن علامت اشاره شده و نسخهاي از ضوابط و شرايط استفاده از آن نيز ضميمه گردد؛
2- در ضوابط و شرايط استفاده از علامت جمعي، بايد خصوصيات مشترك يا كيفيت كالاها و خدمات توليدي در يك منطقه جغرافيايي معين يا مورد تاييد كه تحت آنها اشخاص ميتوانند از علامت مذكور استفاده كنند و همچنين ضمانت اجراهاي مربوط به عدم رعايت شرايط و ضوابط ياد شده تعيين گردد؛
3- آگهي ثبت علامت جمعي كه مطابق ماده 120 اين آيين نامه انجام خواهد شد، بايد همچنين شامل خلاصهاي از ضوابط و شرايط استفاده از آن علامت باشد؛
4- هرگونه تغيير در ضوابط و شرايط حاكم بر استفاده از علامت جمعي بايد به صورت مكتوب توسط مالك آن علامت به مرجع ثبت اعلام شود. اعلاميه ياد شده بايد در دفتر ثبت قيد شود. تغييرات مذكور قبل از ثبت هيچگونه اثري ندارد.
خلاصهاي از تغييرات به عمل آمده بايد توسط مرجع ثبت آگهي شود.
5- علاوه بر مالك علامت جمعي ثبت شده، ساير اشخاص مجاز نيز ميتوانند با رعايت شرايط و ضوابط مربوط، از علامت ياد شده استفاده نمايند.
تبصره – متقاضي ثبت علامت جمعي در ارتباط با بندهاي (1) و (2) فوق مكلف است گواهي مقام صلاحيتدار، اتحاديه يا دستگاه مرتبط را اخذ و به مرجع ثبت تسليم نمايد.
ماده 138
مالك علامت مكلف است هرنوع تغيير راجع به اسم، نشاني، تابعيت و اقامتگاه يا اعطاء اجاره بهره برداري از علامت يا انتقال و يا اعراض از علامت ثبت شده را كتباً و همراه با مدارك مربوط جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نمايد. اعمال اين تغييرات با رعايت مقررات قانون و اين آييننامه خواهد بود.
تبصره – چنانچه در طبقه بندي بينالمللي علامت ثبت شده تغييراتي به وجود آيد، مالك علامت ميتواند از مرجع ثبت درخواست كند كه تغييرات مذكور در گواهينامه علامت اعمال شود.
ماده 139
هرگونه انتقال مالكيت علامت ثبت شده بايد در مرجع ثبت به ثبت برسد. در درخواست كتبي براي ثبت انتقال بايد نكات زير صريحاً قيد شود:
1- شماره و تاريخ ثبت علامت در ايران؛
2- اسم و نشاني و تابعيت منتقلاليه (مالك جديد) يا نماينده قانوني وي، در صورت وجود؛
3- در صورت انتقال جزئي، بيان كالاها و خدماتي كه علامت نسبت به آنها منتقل شده است.
اصل آخرين گواهينامه معتبرعلامت، سند انتقال علامت كه به امضاء مالک پیشین علامت و منتقلالیه رسيده است، مدارك نمايندگي قانوني، در صورت وجود و رسيد مربوط به پرداخت هزينهها بايد ضميمه درخواست شود.
تبصره 1 – تا زمانی که انتقال انجام شده در دفتر مربوط ثبت نشده باشد، مرجع ثبت فقط شخصی را که علامت به نام او ثبت شده مالک خواهد شناخت.
تبصره 2 – انتقال قهری علامت با رعایت مقررات این ماده توسط ورثه و با ارایه رونوشت مصدق گواهی انحصار وراثت با تعیین سهم الارث به ثبت میرسد.
ماده 140
اگر انتقال راجع به قسمتي از كالاها يا خدمات موضوع علامت ثبت شده باشد، خروج آن از مالكيت مالك اوليه علامت، به صورت مشخص در پي علامت ثبت شده در دفتر ثبت علامت تجاري، ثبت و چنانچه با انتقال مزبور طبقه، يا طبقاتي كلاً از حيطه علامت ثبت شده خارج گردد، در اين صورت به آن طبقه يا طبقات شماره يا شمارههاي فرعي از شماره (1) به تعداد طبقات مزبور تعلق ميگيرد و هرگاه انتقال صرفاً مربوط به كالاها يا خدمات، بدون انتقال كلي طبقه مربوط واقع شده باشد، بدواً به طريق فوق شماره گذاري شده و پس از آن شماره فرعي از شماره فرعي طبقه مرتبط محسوب و به همين طريق به دنبال علامت ثبت شده درج ميگردد.
تبصره 1– هرگاه انتقالات موضوع اين ماده در دفتر متمم منعكس گردد، ميبايست به شماره ثبت اصلي علامت ثبت شده و صفحه و دفتر مربوط اشاره شود.
تبصره 2- در صورت انتقال جزیی كالاها و خدمات موضوع علامت، مدت اعتبار بخش منتقل شده نمیتواند بیشتر از مدت اعتبار باقی مانده علامت ثبت شده در گواهینامه ثبت آن باشد.
تبصره 3- در صورت انتقال جزئي كالاها و خدمات موضوع علامت، منتقل اليه ميتواند درخواست صدور گواهينامه علامت براي مدت باقي مانده از دوره اعتبار علامت ثبت شده را نمايد.
تبصره 4- چنانچه علامت ثبت شده در موعد مقرر تمديد نگردد، مانع از تمديد علامت براي آن دسته از كالاها و خدماتي كه قبل از موعد تمديد جزئاً منتقل شدهاند، نخواهد بود.
تبصره 5– نقل و انتقالات جزئي كالاها و خدمات موضوع علامت بايد در ظهر آخرين گواهينامه معتبرعلامت نيز منعكس گردد.
ماده 141
مالک علامت میتواند اجازه بهره برداری از علامت ثبت شده خود را به هر شكل قانوني به دیگری اعطا نماید.
در مجوز بهره برداری همچنین باید صریحاً به این نکته اشاره شود که آیا اجازه به صورت انحصاری صادر میشود یا خیر و نیز این که آیا اجازه گیرنده فعلی حق اعطاي اجازههای بعدی را دارد یا خیر. اگر انحصاري يا غير انحصاري بودن بهره برداري از علامت در مجوز ذكر نشود هر مجوز بهره برداري كه به ثبت ميرسد، غير انحصاري تلقي ميگردد.
ماده 142
مرجع ثبت مكلف است وجود شرايطي را در زمينه کنترل اجازه دهنده بر کیفیت و مرغوبیت کالاها یا خدمات موضوع علامت توسط اجازه گیرنده را در مجوز بهره برداري احراز كند، در غیر این صورت، مجوز بهره برداری قابل ثبت نخواهد بود.
ماده 143
درخواست ثبت مجوز بهره برداری باید توسط مالک علامت با تصريح به موارد ذيل تسليم مرجع ثبت شود:
1- اسم و نشانی و تابعیت اجازه گیرنده و نماینده قانونی وی در صورت وجود
2- بيان كالاها يا خدماتي كه اجازه بهره برداري نسبت به آنها اعطاء شده است، در صورتي كه اجازه فقط نسبت به بخشي از كالاها يا خدمات باشد.
مدارك ذيل بايد به درخواست ثبت مجوز بهره برداري منضم گردد:
1- مدرك قانوني مبني بر اعطاء اجاره بهره برداري كه به امضاء اجازه دهنده و اجازه گيرنده رسيده است
2- اصل آخرين گواهينامه معتبر علامت
3- مدارك نمايندگي قانوني، درصورت وجود
4- رسيد مربوط به پرداخت هزينهها
تبصره 1– مرجع ثبت پس از ثبت مجوز بهره برداري و انتشار آگهي موضوع ماده 146 اين آييننامه، در صورت درخواست، گواهي ثبت مجوز بهره برداري را براي اجازه گيرنده صادر خواهد كرد.
تبصره 2– مراتب فسخ يا خاتمه پيش از موعد مجوز بهره برداري در صورتي كه در چارچوب متن قرارداد و مطابق قوانين و مقررات مربوط باشد، نيز به موجب مقررات اين ماده، با انجام تغييرات لازم، قابل ثبت خواهد بود.
ماده 144
مالك علامت ميتواند با تسليم درخواست كتبي به مرجع ثبت، از حقوق خود نسبت به علامت ثبت شده معتبر اعراض حاصل نمايد. مدارك ذيل بايد به درخواست اعراض منضم گردد:
1- اقرارنامه رسمي مبني بر اعراض كه به امضاء مالك علامت رسيده است
2- اصل آخرين گواهي نامه معتبر علامت
3- مدارك نمايندگي قانوني، در صورت وجود
4- رسيد مربوط به پرداخت حق ثبت تغييرات
تبصره 1– اعراض مالك علامت از حقوق خود نسبت به علامت ثبت شده مشروط به اين است كه بهره برداري از علامت، در زماني كه ثبت آن معتبر بوده است، جزئاً يا كلاً به ديگري واگذار نشده باشد.
تبصره 2– در صورت اعراض، حق ثبت و ساير هزينههاي پرداختي به مرجع ثبت مسترد نخواهد شد.
ماده 145
در صورتي كه انتقال، اعطاء اجازه بهره برداري، فسخ و خاتمه پيش از موعد مجوز بهره برداري يا اعراض از مالكيت علامت ثبت شده در خارج از كشور انجام شده باشد، اصل يا رونوشت مصدق سند مربوط كه در آن شماره و تاريخ علامت ثبت شده در ايران قيد و به تأييد نمايندگي جمهوري اسلامي ايران رسيده باشد، دليل انتقال، اعطاء اجازه بهره برداري، فسخ و خاتمه پيش از موعد مجوز بهرهبرداري يا اعراض از مالكيت علامت، براي ثبت آن در ايران خواهد بود.
ماده 146
كليه تغييرات و انتقالات يا فسخ و خاتمه و يا اعراض از علامت ثبت شده در صفحه مخصوص مربوط به ثبت علامت، ثبت و در ظهر گواهينامه علامت درج ميگردد و جز در مورد تغيير نشاني، به هزينه ذينفع ظرف 30 روز از تاريخ ثبت در روزنامه رسمي آگهي ميشود. موارد مذكور تا زماني كه به ثبت نرسيدهاند در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نميباشند. ثبت آنها منوط به پرداخت هزينههاي مقرر در جدول هزينهها و در صورت لزوم هزينه انتشار آگهي مربوط خواهد بود.
ماده 147
ابطال ثبت علامت مطابق مواد 41 و 43 قانون در دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون و با تقديم دادخواست به عمل ميآيد.
دادخواست ابطال بايد داراي ضمائم زير باشد:
1- اصل يا رونوشت مصدق كليه اسناد و مدارك مثبت ادعاي ابطال؛
2- رسيد مربوط به پرداخت وديعه تسليم دادخواست ابطال به دادگاه، به شرح مذكور در جدول هزينهها؛
3- وكالتنامه، در صورتي كه دادخواست توسط وكيل تسليم شود.
تبصره – ابطال بخشي از علامت يا ابطال ثبت علامت نسبت به بعضي از كالاها و یا خدمات ثبت شده نیز مطابق مقررات همين فصل به عمل میآید.
ماده 148
هرگاه دادگاه در مورد ابطال علامت ثبت شده رأي نهايي صادر نمايد مراتب را به مرجع ثبت ابلاغ ميكند و مرجع مذكور موظف است مطابق حكم دادگاه، بخشي از علامت يا ثبت علامت را به طور کامل یا فقط نسبت به بعضي از كالاها و یا خدمات مورد حكم در دفتر مربوط ابطال و مراتب را در روزنامه رسمي آگهي نمايد.
ماده 149
آگهي مربوط به ابطال براساس مفاد رأي دادگاه با درج موارد زير منتشر خواهد شد:
1- ذكر علامت و شماره و تاريخ ثبت آن؛
2- اشاره به ابطال بخشي از علامت يا اينكه علامت به طور کامل یا در ارتباط با بعضي از كالاها و یا خدمات ابطال شده است؛
3- اعلام عدم اعتبار گواهينامهاي كه به موجب رأي نهايي دادگاه باطل شده است.
تبصره – هزينه آگهي مزبور به عهده محكوم له ميباشد. وي ميتواند هزينه مذكور را در جزء خسارت از محكوم عليه مطالبه نمايد.
ماده 150
ثبت بین المللی علامت مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.
ماده 151
اتباع ايراني يا اشخاصي كه در ايران اقامت داشته و يا داراي يك مقر واقعي و موثر صنعتي و تجاري باشند، ميتوانند حسب مورد به استناد اظهارنامه يا علامت ثبت شده در مرجع ثبت، تقاضاي ثبت بينالمللي نماييد.
ماده 152
اظهارنامه ثبت بین المللی علامت در فرم رسمی و حسب مورد به زبانهای تعيين شده، در سه نسخه تهيه و تسلیم مرجع ثبت خواهد شد.
تبصره – اظهارنامه ثبت بین المللی توسط مرجع ثبت و متقاضي امضاء ميشود.
ماده 153
اظهارنامه ثبت بینالمللی وقتی پذیرفته میشود که مدارك زير به آن ضميمه شده باشد:
1- مدارك مثبت هويت متقاضي
2- اظهارنامه يا گواهينامه ثبت علامت در ايران
3- وكالت نامه، چنانچه تقاضا توسط وكيل به عمل آمده باشد
4- رسيد مربوط به پرداخت هزينه بررسي اوليه
ماده 154
مرجع ثبت مكلف است مشخصات اظهارنامه ثبت بینالمللی را با مشخصات علامت يا اظهارنامه ثبت شده در ایران مطابقت نمايد.
در صورت احراز مطابقت مشخصات و پس از پرداخت هزينههاي مقرر طبق موافقتنامه و پروتكل مادريد توسط متقاضي، مرجع ثبت اظهارنامه ثبت بينالمللي را در دفتر ثبت اظهارنامه وارد و بر روي هر يك از نسخ اظهارنامه تاريخ دريافت و شماره آن را قيد نموده و با امضاء آن، نسخه اول اظهارنامه را كه حاوي اعلاميه مذكور در آييننامه مشترك ميباشد به متقاضي جهت ارسال به دفتر بينالمللي تسليم مينمايد. اظهارنامه مذكور بايد حداكثر ظرف 15 روز از تاريخ ثبت در دفتر ثبت اظهارنامه به دفتر بينالمللي فرستاده شود. نسخه دوم اظهارنامه كه داراي همان مشخصات نسخه اول است، به عنوان سابقه در مرجع ثبت بايگاني ميشود. نسخه سوم به عنوان رسيد به متقاضي مسترد ميگردد.
در صورت عدم مطابقت مشخصات، متقاضي بايد آن را اصلاح نمايد. در غير اين صورت اظهارنامه بينالمللي پذيرفته نخواهد شد.
ماده 155
هرگاه اظهارنامه اصلی، ثبت ناشی از آن یا ثبت اصلی حسب مورد ظرف 5 سال از تاریخ ثبت بینالمللی اعتبار خود را در ایران از دست دهد، مرجع ثبت مراتب را طي اطلاعيهاي به دفتر بینالمللی اعلام كرده و در آن کالاها و خدماتی که مشمول تصمیم لغو قرار گرفتهاند ذکر و از دفتر بینالمللی درخواست خواهد کرد که ثبت بینالمللی را در حدود لازم باطل نماید.
هرگاه اقدام قانوني مربوط به لغو اعتبار مذکور در فوق پس از انقضای 5 سال همچنان در جریان باشد و منتهي به يك تصميم قطعي نگردد، مرجع ثبت باید مراتب را به دفتر بینالمللی اطلاع دهد. در صورت اتخاذ تصمیم قطعی، مرجع ثبت باید مراتب را ضمن ذكر كالاها يا خدماتي كه مشمول تصميم مربوط قرار گرفتهاند، به دفتر بينالمللي اطلاع داده و از آن درخواست كند كه ثبت بینالمللی را در حدود لازم باطل نمايد.
ماده 156
چنانچه براساس اطلاعيه واصله از دفتر بین المللی، ایران به عنوان یکی از کشورهای تعیین شده در اظهارنامه ثبت بینالمللی باشد، مرجع ثبت ضمن رعايت تشريفات مقرر در موافقتنامه و پروتكل مادريد، اظهارنامه مذكور را طبق قانون و اين آييننامه از لحاظ ماهوي مورد بررسي قرار ميدهد. بررسي تغييرات بعدي علامت پذيرفته شده نيز مشمول همين ترتيبات است.
ماده 157
مرجع ثبت پس از انتشار آگهي اظهارنامه ثبت بينالمللي در روزنامه رسمي و انقضاي مهلت 30 روز، در صورت نبودن معترض مكلف به پذيرش علامت است و در اين صورت شماره و تاريخ ثبت اظهارنامه در دفتر بينالمللي، در حكم شماره و تاريخ ثبت علامت در ايران خواهد بود.
ماده 158
متقاضي ثبت بینالمللی علامت، در صورت رد پذيرش اظهارنامه يا اعتراض به تقاضاي ثبت، میتواند اعتراض خود را در چارچوب مواد 121، 124 و 125 اين آيين نامه تسلیم كميسيون موضوع ماده 170 اين آئيننامه نماید.
ماده 159
هرگاه متقاضي ثبت بینالمللی علامت، در ایران اقامت نداشته باشد، جهت تسلیم اعتراض یا هرگونه پاسخ یا اطلاعیه ای باید وكيلي که در ایران اقامت دارد را به مرجع ثبت معرفی نماید.
ماده 160
هرگاه مالک علامت ثبت شده در ایران متعاقباً ثبت بینالمللی همان علامت که در ایران نیز مشمول حمایت است را کسب کند، ثبت بینالمللی آن علامت بنا به درخواست و اعراض متقاضي از مالكيت علامت ثبت شده در ايران، جایگزین ثبت در ایران ميگردد، مشروط بر اینکه تمامی کالاها و خدمات موضوع علامت ثبت شده در ایران در فهرست کالاها و خدمات مشمول ثبت بین المللی نیز باشد.
جایگزینی ثبت بینالمللی، به حقوق مکتسبهی علامت ثبت شده ی قبلی هیچ لطمهای وارد نخواهد کرد.
در صورت درخواست مالک، مراتب جایگزینی ياد شده، توسط مرجع ثبت در دفتر ثبت وارد و در روزنامه رسمي آگهی می شود.